Bio – Johan Lange

Johan Lange på af Chapman - foto: Tobias Björkgren

Vem är Johan?

Ingenjören som fastnade för ledarskapet. Vad som driver människor och hur vi påverkar varandra har alltid intresserad mig. Min karriär som anställd har gett mig såväl tekniska kunskaper inom tele- och datakom, kardiologi och annan medicinsk teknik samt arbete i andra kulturer.

 

Bild: Johan på af Chapmans fördäck.
           Foto: Tobias Björkgren

Många utbildningar i bagaget

Att stötta kunder i deras arbete med ökad försäljning, tydligare ledarskap och ökat såväl resultat som välmående – då leker arbetslivet! De formella kunskaperna och färdigheterna från utbildningar på Kungliga Tekniska Högskolan, i Stockholm, Mini-MBA på Thunderbird School of Management i Phoenix, Arizona har jag kompletterat med en rad utbildningar inom ledarskap, coach-utbildning genom Coach Training Institute, Californien och Lean-ledarutbildning på Sandholm Associates.

Luck boken

LUCK-konceptet

Under tidigt 00-tal insåg jag att internet var på väg att skapa en disruptiv situation, dvs rejäla ”hack i kurvan” för många verksamheters resultat. Detta kräver att vi både förstår påverkan i det som är bestående OCH influenserna av det nya. För detta började jag skapa det som sedermera kom att gå under samlingsbegreppet ”LUCK-konceptet”. En inledande grundbok släpptes i juni 2011 i pappersform och som ebok i september samma år. Den engelska versionen är under arbete. Här kan du beställa boken! Du kan även köpa den i valfri bokhandel på stan eller nätet – och så klart låna den på ditt bibliotek!

 

 

Johan i Press & övrig media

2016

//bild eller video – kommer!

//Under 2016 har intervjuerna handlat dels om Lean i Lantbruket – och mer i detalj om huruvida LUCK-konceptet skulle kunna tillämpas till en rimlig kostnad. Allteftersom intervjun fortskred ökade min insikt i vad vi skulle kunna göra, för att under slutet av den inse att det bara MÅSTE göras! Artikeln lär finnas i ”Lantbrukets Affärer” – som även kallas ”Böndernas DI” 😉 Nr 4, utgiven 15 april enligt uppgift.

Ytterligare en artikel kommer ut under maj månad och handlar om hur vi arbetar – och OM vi arbetar med Lean och LUCK i besparing, rationalisering med mera. Och isåfall hur. Det blev en hel del filosofi.

2015

//bild eller video – kommer!

//Jag höll ett rätt populärt föredrag i Göteborg på Lindholmen Software Development Days 22 oktober. Roligt och lätt pirrande fick jag uppleva att åskådarantalet inte var de hundra det talades om utan SEX hundra. ”Ditt blädderblock blir mindre än ett frimärke för dem längst bak” som någon av arrangörerna sa. Så det blev till att ge sig på Haiku Deck.

Sundsvall42 vill man ju inte missa – och detta året gick vi vidare på schimpans-temat (som ju tar sitt avstamp i Prof Steve Peters’ modell av hjärnan, ”The Inner Chimp”. Det är en hjärna med tre huvudfunktioner. Mitt tema 2015 var ”Chefen som släppte ut schimpanserna ur fabriken” – för att symbolisera den frigjorda tanken. Inte så litet LUCK-bas i det 😉

2014

//bild eller video – kommer!

//Ett härligt år! Jag höll två internationella föredrag – båda i Tyskland.

Juni: I Frankfurt, på självaste nationaldagen den 6 juni körde jag en workshop som lockade många härliga och skärpta personer i något som hette: ”When the smartphone is your only working tool”. Eller mer nördigt ”Mobile In – Mobile Out”. Eller hashtaggigt #mimo24

Oktober: Denna gång var det en Keynote andra dagen på konferensen IOFS //kolla – Temat då var ”Future of Work”. Under denna satte jag personligt (och förmodligen även konferens-)-rekord. Då vi åter efter mina 25 minuterspass fick slå på luren som annars störde micksystemet – så gick iPhonen bärsärk. Den surrade som besatt i ett par minuter. Orsaken var att 52 tweets om mitt seminarium kom upp. Och David Terrar sa att ”ytterligare tio har hamnat på MITT konto”. 62 tweets. Sååå tacksam. Vad de reagerade på? Jag var mycket inne på vad som krävs och kommer krävas av moderna ledare. Att förstå hur hjärnan fungerar, hur filter mellan oss gör det knepigare att kommunicera tydligt och så klart – mitt skämt på tyska!

 

 

2012

HI Almedalen 2012 – Johan Lange from Hyper Island on Vimeo.

2011

LUCKc-konceptet i Ålands Tidning

LUCK i Ålandstidningen 111110

2008

Johan har drömjobbet
http://www.aftonbladet.se/halsa/article1119692